Navn
Naturvejleder Helle Thuesen Westergaard
Indsendt af Helle Thuesen den
Varighed
4.00
Billede
Materialer
Visning på kort
Ingen adresse/Vis ikke på kort

Eleverne indsamler enkle og genkendelige urter og tilbereder dem til simple smagsprøver – måske smør, ost, te eller omelet. Undervejs har vi fokus på spiselige og giftige urter, på hygiejne og på aktiv deltagelse i tilberedningen af maden. Der kan inddrages bål, trangia og rygeovn efter behov.

Forløbet kan kombineres med at dissekere dyr (fx fisk eller fasaner) eller med at sanke urter (bedst fra april). Der må påregnes udgifter til råvarer.

Gratis
Ja
Forløbstype
Overordnet målgruppe
Hele året
Ja
Pris
Formål

Eleverne får praktisk erfaring med råvarer og tilberedning. De får også kendskab til almindelige, danske urter og opmærksomhed på, hvordan man sanker bæredygtigt, sikkert og hygiejnisk.



 

Efterbehandling

Det er oplagt at arbejde med bæredygtige fødevarer og lokal produktion. De ældste elever kan arbejde med fødevarers CO2-udledning. Brug f.eks. https://denstoreklimadatabase.dk/

 

Beskrivelse til pris

Der må påregnes udgifter til råvarer.



 

Yderligere oplysninger til periode

Forløbet egner sig til afvikling i april-oktober.

Beskrivelse til varighed

Varighed afhænger af, hvordan forløbet sættes sammen. Dette aftales mellem lærer og naturvejleder.

Vis ikke på profil
Afbrudt
Skjul kontaktformular
Afbrudt