Navn
Naturvejleder Helle Thuesen Westergaard
Indsendt af Helle Thuesen den
Billede
Materialer
Fil
Download tekst / Link tekst
Se materiale
Visning på kort
Ingen adresse/Vis ikke på kort

Eleverne indsamler urter, nødder og frugter fra naturen og bruger ingredienserne til at lave små retter, som typisk tilberedes på bål eller trangia. Forløbet kan kombineres med at dissekere dyr (f.eks. fisk eller fasaner). Undervejs arbejder eleverne med kendetegn for spiselige urter, regler for sankning, bæredygtighed og andre temaer, der måtte ønskes. Velegnet til valghold.
Vær obs på, at forløbet kan laves med udgangspunkt i skovens eller havets råvarer.
Der må påregnes udgifter til råvarer samt evt. transport til velegnet sankested.

Gratis
Nej
Forløbstype
Overordnet målgruppe
Hele året
Ja
Formål

Styrker især kompetencer inden for kompetenceområderne Mad og sundhed samt Fødevarebevidsthed i faget madkundskab.

 

Forberedelse

Det vil være oplagt at arbejde med bæredygtighed i madlavningen, herunder lokale råvarer.

I kan lave beregninger af et måltids CO2-udledning vha. https://denstoreklimadatabase.dk/ I kan også bruge CO2-pyramiden - se fil under Undervisningsmaterialer.

Efterbehandling

I kan koble forløbet med et længere forløb om måltidskultur.



 

Beskrivelse til pris

Der må påregnes udgifter til råvarer og evt. transport.

Yderligere oplysninger til periode

Forløbet er egnet april-september.

Beskrivelse til varighed

Varighed afhænger af de valgte aktiviteter og lokation.

Vis ikke på profil
Afbrudt
Antal
28
Skjul kontaktformular
Afbrudt